Mitä on EasySwim?

EasySwim-metodin avulla uinninopettelusta tulee lapselle helppoa ja hauskaa. Turvallinen EasySwim-puku kelluttaa sopivasti syvässä vedessä toimiessa. Puvun kanssa lapsi kehittyy erittäin nopeasti. Lasten tehokkainta uinninoppimista ovat omaan uteliaisuuteen perustuvat kokeilut ja liikkuminen vedessä luonnollisella tavalla. Uinninopetusmetodi on monen vuoden tulos kehitystyöstä, se on ainutlaatuinen motorisen ja pedagogisen kehittymisen huomioiva kokonaisuus.

Heti syvään veteen

Lapset aloittavat EasySwim-tunnit heti syvässä vedessä. Oppiminen on tällöin luonnollista ja samalla tehokkaampaa kuin altaassa, jossa jalat yltävät pohjaan. Syvä vesi antaa lapselle mielekkään haasteen ja takaa parhaan mahdollisen oppimisen. Näin ollen lapsi oppii nopeasti luottamaan veteen, mikä mahdollistaa oikeiden uintitekniikoiden oppimisen.
EasySwim-tunnit ovat turvallisia mm. pienien ryhmäkokojen sekä apuopettajiksi tituleerattujen tehtäväkorttien ansiosta. Arka lapsikin tottuu nopeasti ajatukseen uida syvässä vedessä, sillä mihinkään ei pakoteta vaan annetaan lapsen löytää ilo uinnista omassa tahdissa.

Kursseilla harjoitellaan myös ilman pukua

Jokaisella kurssikerralla, ehkä ensimmäistä lukuunottamatta, harjoitellaan syvässä vedessä oloa myös ilman EasySwim-pukua. Näin lapsi oppii eron miten keho toimii kelluttavan avu tuomana sekä ilman sitä. Samaan harjoitukseen saa vaikeutta tekemällä sen ilman EasySwim-pukua.

Oikean EasySwim-kurssin valitseminen

EasySwim-kursseja on kolme erilaista. Puhumme tosiaan uintikursseista, koska paikka lunastetaan aina lukukaudeksi  (syksy/kevät) kerrallaan. Kurssien ikärajat antavat suuntaa lapsen herkkyystasoista oppia asioita. Mietittäessä ilmoitetaanko lapsi Family (1-3 vuotiaat), Survival (3-4 vuotiaat) vai Advanced-ryhmään (5-8 vuotiaat) kannattaa ottaa huomioon mm. lapsen kyky kuunnella ja ymmärtää ohjeita sekä miettiä onko hänellä riittävät taidot ryhmässä toimimisen suhteen. Survival-ryhmässä melko pienten lasten on määrä osallistua uintiin ilman tuttua aikuista. Mikäli EasySwim on ensimmäinen kosketus aikuisesta erossa olemiseen, saattaa Family-ryhmän valitseminen olla tässä kohtaa oikea ratkaisu. Kyllä sitä ehtii hyvin myöhemminkin mukaan muille kursseille. :)

Ensimmäinen EasySwim-kurssi valitaan lapsen iän mukaan. Aloittaa voi tällöin  mistä kurssista tahansa. Aiemmille kursseille osallistumista ei vaadita. Parhaimmillaan voi aloittaa yhdessä vanhemman kanssa Family-ryhmästä (1-3 vuotiaat +1 aikuinen), jatkaa tästä Survival-ryhmään (3-4 vuotiaat), joissa ryhmäkoko on viisi lasta. EasySwim Advanced (5-8 vuotiaat) puolestaan valmistaa parissa kolmessa vuodessa diplomiuinnin suorittamiseen, mikä on vaativampi kuin pohjoismaalainen uimataidonmääritelmä. Tämän määritelmän mukaan henkilö, joka pudottuaan syvään veteen niin, että pää käy veden alla ja päästyään uudelleen pinnalle, ui yhtäjaksoisesti 200 metriä, josta 50m selällään, on uimataitoinen.

 

Kurssivaihtoehdot

EasySwim Family

Tarkoitettu 1-3 vuotiaalle lapselle yhden vanhemman kanssa. Puolen tunnin aikana tehdään erilaisia harjoituksia leikkien ja vesilelujen avulla. Vauvauintimaiseen tuntiin sisältyy yksilönohjausta ja erilaisia teemoja, loruja ja lauluja. Ryhmäkoko max. 12 paria.

EasySwim Survival 

EasySwim Survival -kurssi on tarkoitettu 3-4 vuotiaille. Nämä uinnit uidaan viiden lapsen ryhmissä ja uintiaika on puolituntia. Nimensä mukaan lapset harjoittelevat vedestä pelastautumisen keinoja hauskaa pitäen. Kurssilla lapsen vesirohkeus lisääntyy ja näin ollen voidaan saavuttaa uimataito.
Survival esittelyvideo: https://www.youtube.com/watch?v=RoWAleAtm0E

EasySwim Advanced

EasySwim Advanced on suunnattu 5-vuotiaille ja tätä vanhemmille lapsille aina kahdeksaan ikävuoteen saakka. Uintiaika on 45-60 min ja lapset pääsevät tutustumaan veteen omassa tahdissaan. EasySwim-opetusmetodi mukailee lapsen luonnollisia oppimistapoja. Tavoitteena on saavuttaa paras mahdollinen ote veteen.
Advanced esittelyvideo: https://www.youtube.com/watch?v=T0ya-fozQG8

Esittelyvideo diplomiuinneista https://www.youtube.com/watch?v=7Fewcm2B7kw​

Kelluttava EasySwim-puku

Olemme huomanneet, että vanhemmat ostavat EasySwim-pukuihin mielellään kasvunvaraa. Keho kuitenkin menee kasaan noin 30 %, kun menemme veteen, joten EasySwim-puvun pitääkin olla mahdollisimman istuva. Pukua kannattaa sovittaa mieluiten paljaalle iholle tai max. t-paidan kanssa. Puku on sopiva, kun vetoketju menee juuri ja juuri kiinni. Puvun mukana tulee lahkeelliset uimahousut, joissa ei ole kelluttavaa ominaisuutta. Pukuja saa ostaa Rajamäen uimahallista hintaan 59 euroa.

Ilmoittautuminen EasySwim-kursseille

EasySwim-kurssipaikka lunastetaan aina lukukaudeksi kerrallaan. Ilmoittautuminen tapahtuu netin kautta ja asiakas luo tätä aiemmin itselleen asiakastilin, jonka kautta varaus tehdään. EasySwim-puku on pakollinen ja ostettaessa se jää omaan käyttöön. Puku on hyvä hankkia jo ennen ensimmäistä uintikertaa. EasySwim-puvun kanssa on pääsy kaikkiin Rajamäen uimahallin altaisiin.
Huom! Kurssi toteutuu kun ilmoittautuneita on vähintään viisi.

 

Kevään 2020 Easyswimmit käynnissä. Jos haluat ilmoittautua vielä mukaan, laita viestiä alla näkyvään sähköpostiin. 

 

Lisätietoja

Matias Patrikainen
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Aukioloajat

Hallituksen ohjeistuksen mukaisesti olemme suljettuna 17.3-13.4.2020 rajoittaaksemme koronaepidemian leviämistä. Myös kuntosali on suljettu. 

 

Poikkeusaukioloajat
Verkkokauppa

Verkkokauppa

Lataa uusi kuukausi tai
>osta 10 – kerran tuote

 

Lue lisää
bus

Näin pääset perille

Katso ajo-ohjeet ja julkisen liikenteen aikataulut

 

Aikatauluihin

Ajankohtaista

Rajamäen Uimahalli - Edelläkävijä