Mitä on EasySwim?

EasySwim-metodin avulla uinninopettelusta tulee lapselle helppoa ja hauskaa. Turvallinen EasySwim-puku kelluttaa sopivasti syvässä vedessä toimiessa. Puvun kanssa lapsi kehittyy erittäin nopeasti. Lasten tehokkainta uinninoppimista ovat omaan uteliaisuuteen perustuvat kokeilut ja liikkuminen vedessä luonnollisella tavalla. Uinninopetusmetodi on monen vuoden tulos kehitystyöstä, se on ainutlaatuinen motorisen ja pedagogisen kehittymisen huomioiva kokonaisuus.

Heti syvään veteen

Lapset aloittavat EasySwim-tunnit heti syvässä vedessä. Oppiminen on tällöin luonnollista ja samalla tehokkaampaa kuin altaassa, jossa jalat yltävät pohjaan. Syvä vesi antaa lapselle mielekkään haasteen ja takaa parhaan mahdollisen oppimisen. Näin ollen lapsi oppii nopeasti luottamaan veteen, mikä mahdollistaa oikeiden uintitekniikoiden oppimisen.
EasySwim-tunnit ovat turvallisia mm. pienien ryhmäkokojen sekä apuopettajiksi tituleerattujen tehtäväkorttien ansiosta. Arka lapsikin tottuu nopeasti ajatukseen uida syvässä vedessä, sillä mihinkään ei pakoteta vaan annetaan lapsen löytää ilo uinnista omassa tahdissa.

Kursseilla harjoitellaan myös ilman pukua

Jokaisella kurssikerralla, ehkä ensimmäistä lukuunottamatta, harjoitellaan syvässä vedessä oloa myös ilman EasySwim-pukua. Näin lapsi oppii eron miten keho toimii kelluttavan avu tuomana sekä ilman sitä. Samaan harjoitukseen saa vaikeutta tekemällä sen ilman EasySwim-pukua.

Oikean EasySwim-kurssin valitseminen

EasySwim-kursseja on erilaisia ja keväällä 2023 järjestetään kaksi advanced-ryhmää. Puhumme tosiaan uintikursseista, koska paikka lunastetaan aina lukukaudeksi  (syksy/kevät) kerrallaan. Kurssien ikärajat antavat suuntaa lapsen herkkyystasoista oppia asioita. 

EasySwim Advanced (5-8 vuotiaat)  valmistaa parissa kolmessa vuodessa diplomiuinnin suorittamiseen, mikä on vaativampi kuin pohjoismaalainen uimataidonmääritelmä. Tämän määritelmän mukaan henkilö, joka pudottuaan syvään veteen niin, että pää käy veden alla ja päästyään uudelleen pinnalle, ui yhtäjaksoisesti 200 metriä, josta 50m selällään, on uimataitoinen.

 

EasySwim Advanced

EasySwim Advanced on suunnattu 5-vuotiaille ja tätä vanhemmille lapsille aina kahdeksaan ikävuoteen saakka. Uintiaika on 45 min ja lapset pääsevät tutustumaan veteen omassa tahdissaan. EasySwim-opetusmetodi mukailee lapsen luonnollisia oppimistapoja. Tavoitteena on saavuttaa paras mahdollinen ote veteen. Advanced 1 ja 2 ryhmät toimivat hyvin samanlaisella kaavalla. Molemmissa ryhmissä käydään alku- tai lopputunnista uimassa isossa-altaassa, muuten opetus tapahtuu monitoimialtaassa. Advanced 3 ryhmä on suunnattu sellaisille uimareille, jotka on jo käynyt yhden tai useamman EasySwim kurssin ja saanut uimaopettajien suosituksen siirtyä tähän ryhmään. Advanced 3 ryhmä viettää noin puolet ajasta isossa-altaassa ja lopun ajasta monitoimialtaassa. Advanced 3 ryhmässä tähdätään EasySwim Diplomiuinnin suorittamiseen.

Advanced esittelyvideo: https://www.youtube.com/watch?v=T0ya-fozQG8

Esittelyvideo diplomiuinneista https://www.youtube.com/watch?v=1amuZRaEDVQ

 

Kelluttava EasySwim-puku

Olemme huomanneet, että vanhemmat ostavat EasySwim-pukuihin mielellään kasvunvaraa. Keho kuitenkin menee kasaan noin 30 %, kun menemme veteen, joten EasySwim-puvun pitääkin olla mahdollisimman istuva. Pukua kannattaa sovittaa mieluiten paljaalle iholle tai max. t-paidan kanssa. Puku on sopiva, kun vetoketju menee juuri ja juuri kiinni. Puvun mukana tulee lahkeelliset uimahousut, joissa ei ole kelluttavaa ominaisuutta. Pukuja saa ostaa Rajamäen uimahallista.

Ilmoittautuminen EasySwim-kursseille

Kausi alkaa tiistaina 17.1. ja viimeinen uintikerta on 2.5. Viikolla 8 ei ole uinteja ja mahdollinen korvauskerta järjestetään 9.5. Kauden hinta on 180€. EasySwim-kurssipaikka lunastetaan aina lukukaudeksi kerrallaan. EasySwim-puku on pakollinen ja ostettaessa se jää omaan käyttöön. Puku on hyvä hankkia jo ennen ensimmäistä uintikertaa. EasySwim-puvun kanssa on pääsy kaikkiin Rajamäen uimahallin altaisiin.

Kevätkauden ryhmät: Advanced2 tiistaisin klo 17.30-18.15 ja Advanced3 klo 18.15-19.00, ohjaajana Tiia Kuisma

 

Mikäli haluat suorittaa maksun useammassa erässä ota yhteys: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kuluvalle kaudelle  on mahdollista ilmoittautua myös kesken kauden , ota yhteyttä Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Lisätietoja

Matias Patrikainen
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Kahvio on auki uimahallin aukioloaikojen puitteissa. 

Aukioloajat 

ma, ti, ke ja pe 6-21

to 10-21

la ja su 10-19


Kuntosalin sivuovi on kuntosalin sarja- ja kausirannekeasiakkaiden käytössä 5.00-24.00 (torstaisin 10.00 - 24.00)

Allasosasto sulkeutuu 15 min. ennen uimahalli sulkeutumista.

Pesutilat pois käytöstä siivouksen aikana ma-pe klo 21.00-22.30 ja la-su klo 19-21.30. Saunat käytössä vain allasosaston aukioloaikoina.

Hyppyallas suljetaan huoltotoimien takia torstaisin klo 20.

 

Poikkeusaukioloajat

Perjantaina 24.2.2023 uimahalli suljetaan klo 17.00 vesidiscon takia. Vesidisco klo18 - 20.30 (sisäänpääsy vain vesidiscolipun ostaneille, joille ovet avataan klo 17.30)

Kuntosali on avoinna sivuoven käyttäjille, mutta puku- ja pesutilat eivät ole käytössä klo 17.00 - 20.30.

 

Poikkeusaukioloajat
Verkkokauppa

Verkkokauppa

Lataa uusi kuukausi tai
>osta 10 – kerran tuote

 

Lue lisää
bus

Näin pääset perille

Katso ajo-ohjeet ja julkisen liikenteen aikataulut

 

Aikatauluihin

Ajankohtaista

Rajamäen Uimahalli - Edelläkävijä