Yin Tonics®
Yin Tonics ®-tunnilla nautitaan joogan asanoista kiinalaisen lääketieteen maustein. Yin Tonics® tunnilla saat kehon ja mielen rauhoittumaan. Kehon kokonaisvaltainen elpyminen, virkistys ja vahvistaminen ovat pääroolissa. Työkaluina tunnilla käytetään jooga-asanoita, jotka sisältävät meridiaanivenytyksiä. Tunnilla tehdään joogasta ja qigongista saatavien tekniikoiden avulla harjoitteita, jotka tähtäävät parempaan keskittymiseen, hengittämiseen ja läsnäoloon. Kehon meridiaaneja painellaan guashaamalla siihen tarkoitetulla ”kammalla”. Tunti sopii kaikille. Tunnille on hyvä varata lämpimät ja joustavat vaatteet (kerrospukeutuminen) sekä pieni kasvopyyhe.
Tunnin kesto on 90 min.
Yin Tonics®-tunti toteutetaan kurssimuotoisesti kolme kertaa. Seuraavat kurssit 15.1.-29.1. ja 12.3.-26.3. sunnuntaisin klo 13.00-14.30
Kurssin hinta on 38 €.
Ohjaajana toimii Katja Ahonen.
Kertojen teemat ovat seuraavat:
- Qi
Harjoituksen tavoitteena on tehostaa kehon kykyä prosessoida qi:tä ruoasta, juomasta ja ilmasta. Se tapahtuu stimuloimalla elimiä, kuten keuhkoja, pernaa ja munuaisia, jotka kiinalaisen lääketieteen mukaan osallistuvat kehon energiantuotantoon. Sarja lisää elinvoimaa ja jaksamista ja sopii tehtäväksi erityisen hyvin väsyneenä tai jos haluaa lisää virkeyttä arkeen.
- Palautuminen
Koska elämänrytmi on nykyään kiireinen ja stressaava, moni kärsii alipalautumisesta – eli kiinalaisen lääketieteen termein qin epäharmoniasta, sen virtauksen estymisestä ja vapauttamisen tarpeesta. Kiinalaisessa lääketieteessä näistä seikoista on vastuussa erityisesti maksa. Koska tämä sarja tähtää palautumiseen qin virtauksen paranemisen kautta, se poistaa energian virtauksen esteitä paitsi kehon myös mielen alueelta.
- Ruoansulatus
Ruoansulatussarjan tarkoitus on tasapainottaa ruoansulatusprosessia koko sen matkalta. Perna- ja mahalaukkumeridiaanien käsittelyn ja sitä kautta samojen elinten tonifioinnin vaikutukset ulottuvat mahalaukun ja suoliston alueelle – tarpeen mukaan joko rauhoittaen tai tehostaen alueen toimintaa. Koska ruoansulatusprosessi on kriittinen osa qin tuotantoa, on sillä vaikutuksia myös yleiseen energiatasoon.