Positiivisen koronatuloksen saanut henkilö on ollut tarttuvuusaikana lauantaina 8.5.21 klo 10 – 13.15 ja sunnuntaina 9.5.21 klo 14 – 17 Rajamäen Uimahallilla käyttäen miesten puku- ja pesutiloja. Allasosastolla hän on käyttänyt vain harrastejoukkueelleen varattua kilpa-altaan rataa.

Todettu koronavirus on seulontatestissä osoittautunut s-geeninegatiiviseksi, jolloin muuntoviruksen todennäköisyys on 50 %. Muuntoviruksen arvioidaan olevan herkemmin leviävä, jonka vuoksi toimenpiteet ovat laajempia ja voimakkaampia

Edellä mainittuna aikana Rajamäen Uimahallilla asioineet asiakkaat ovat voineet altistua koronavirukselle ja heitä kehotetaan seuraamaan vointiansa tarkemmin seuraavan 14 vuorokauden aikana, ja hakeutumaan koronatestiin, mikäli ilmenee lieviäkin oireita. Mikäli ilmenee koronaoireita, jää kotiin, kunnes saat negatiivisen koronavirustuloksen. Yleistietoa karanteenista löydät KeuSoten verkkosivuilta. 

Koronasuositusten vaikutus toimintaamme

Noudatamme AVI:n terveysturvallisuusmääräyksiä (Tartuntatautilaki 58d §). 

 

Koronasuositusten vaikutus toimintaamme

Noudatamme Etelä-Suomen aluehallintoviraston 22.4.2021 antamaa tartuntatautilain pykälään 58 d perustuvaa päätöstä asiakkaille ja osallistujille tarkoitettujen tilojen käytön edellytyksistä. Päätös on voimassa aikavälillä 1.-16.5.2021.

Meille tärkeintä on asiakkaidemme ja henkilöstömme turvallisuus ja toimimme sen eteen aktiivisesti.

Uimahallillamme hygieniasta ja siisteydestä huolehtiminen on aina ensiarvoisen tärkeää. Olemme lisänneet hygieniatoimia ja kiinnitämme erityishuomiota pintojen ja astioiden puhtaana pitoon. Erityisesti korostamme hyvää käsi- ja yskimishygieniaa.

Keusote on antanut suosituksen kasvomaskien käytöstä uimahallien aula- ja pukutiloissa. Suosittelemme siis vahvasti kasvomaskin käyttöä niin henkilökunnallemme kuin asiakkaillemmekin yleisissä tiloissa asioidessa, sekä myös silloin kun kokoonnutaan siten, että lähikontakteja ei pystytä välttämään.

Koska lähikontakteja on pystyttävä välttämään tiloissamme, rajoitamme tilojemme käyttöä seuraavasti:

 • puolet suihkuista ja pukukaapeista on pois käytöstä toistaiseksi.
 • Isoallas/kilpa-allas max. 50 hlöä 
 • Lastenallas max 20 hlöä
 • Monitoimiallas max 15 hlöä
 • Lämminvesiallas max 15 hlö 
 • Hyppyallas 15 hlöä
 • Kahvion asiakaspaikat on vähennetty puoleen
 • Kuntosali max. 30 hlöä (Kotisivuillamme näkyy kuntosalin reaaliaikainen kävijämäärä)

Tule liikkumaan vain terveenä ja muista käsienpesu ennen ja jälkeen tunnille tai kuntosalille menoa!

Pyrimme huolehtimaan riittävistä turvaväleistä ja muusta hygieniasta yhdessä asiakkaiden kanssa. Asiakkaille on tarjolla käsidesiä sisääntuloaulassa, kahviossa, kuntosalilla sekä wc-tiloissa.

Kunto- ja jumppasaleilla tarjoamme asiakkaillemme mahdollisuutta laitteiden ja mattojen desinfiointiin käyttövalmiilla desinfiointisuihkeella ja/tai desinfiointipyyhkeillä.

Käytäthän omaa treenipyyhettä niin ryhmäliikuntatunneilla kuin salillakin. Halutessasi voit tuoda tunnille oman jumppamaton.

Uimahalli on monen ihmisen terveyden ja hyvinvoinnin kannalta tärkeä liikuntapaikka ja osalle vesiliikunta on liki ainoa sopiva liikuntamuoto. Koronaviruksen aiheuttamiin terveysriskeihin tulee suhtautua vakavasti, mutta samalla on hyvä muistaa, että myös liikkumattomuus ja heikko uimataito voivat olla riskejä yksilön terveydelle.

Kaikissa uimahalleissa, kuten myös meillä on kokemusta eri infektiotautien ehkäisemisestä. Tämä takaa hyvän hygieniatason ja vähentää koronavirustartuntojen riskiä.

Tällä hetkellä ei ole näyttöä siitä, että koronavirus voisi levitä uima-allasvesien kautta. Sen sijaan koronavirustartunnan suurin riski liittyy uimahallin asiakkaiden tai työntekijöiden lähikontakteissa tapahtuvaan leviämiseen.

Turvavälin (2m) pitämisessä suurin vastuu on kuitenkin jokaisella asiakkaalla sekä henkilökuntaan kuuluvalla itsellään, ja jokaisen tulee toimia siten että tarvittava turvaväli pysyy pukutiloissa ihan samalla lailla kuin kaupan kassallakin. Turvaväliä tulisi pitää niin vedessä kuin muissakin tiloissa toisiin asiakkaisiin ja hallin työntekijöihin. Toki perheet voivat mennä uimaan yhdessä ja normaaliin tapaan vanhemmat ovatkin vastuussa perheen pienimpien valvonnasta uimahallivierailun ajan.

Uimahallin normaaleja peseytymisohjeita tulee noudattaa tarkasti. Erityisesti WC-tiloissa ja ennen uima-altaalle menoa on huolehdittava hyvästä käsihygieniasta.

Toivomme, että asiakkaamme noudattavat annettuja ohjeita ja näin huolehtivat sekä omasta, että muiden asiakkaiden ja työntekijöiden turvallisuudesta.

Korostamme jokaisen aikuisen vastuuta noudattaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja muiden viranomaisten ohjeita hygienia- ja muista järjestelyistä, joilla koronaviruksen leviämistä ehkäistään. Aikuisten vastuulla on huolehtia, että myös lapset noudattavat ohjeita. Muistathan, että sairaana uimahallin, kuntosalin ja ryhmäliikuntatilojen käyttö on ehdottomasti kielletty.

THL:n määrittämiin riskiryhmiin kuuluvat ovat tervetulleita käyttämään palveluitamme milloin tahansa, normaali aukioloaikojemme lisäksi heillä on mahdollisuus käyttää allasosastoa ja kuntosalia vieläkin turvallisemmin torstaisin klo 10-12, jolloin kaikki tilamme on varattu vain riskiryhmiin kuuluville.

Keusoten koronasuositukset- ja rajoitukset

Kuntosali

Sivuovi on kuntosaliasiakkaiden käytössä klo 6-23 (to 12-23)

Kotisivuiltamme löytyy laskuri, josta näkee kuntosalilla olevien kävijöiden määrän

Kahvio

Kahvio on avoinna hallin aukioloaikojen puitteissa, mutta asiakaspaikkoja on rajoitettu ja toimintatapoja muutettu terveysturvallisiksi

10.5. - 26.6. ja 2.8. - 29.8.2021 Ryhmäliikunnat ja allasosasto.

Lataa PDF

 

Kalenteri on alustava, muutokset mahdollisia.

 • välttääksemme ruuhkaa pukuhuoneissa, pyydämme käyttämään porttien jälkeen aulassa olevia lukittavia, vaatteiden ja ulkokenkien säilytyskaappeja, silloin kun tullaan ainoastaan uimahallin ryhmäliikuntatunneille tai kuntosalille ilman pesulla käyntiä tai erillistä vaatteiden vaihtoa. Näin toimien pukukaappeja vapautuu allasosaston puolelle.
 • ryhmäliikuntatunnille tultaessa asiakkaan ei tarvitse ilmoittautua kassalle, mikäli tunnille on ilmoittautunut jo erikseen varausjärjestelmän kautta. Asiakaspalvelu merkitsee automaattisesti tunnin varanneen saapuneeksi ennen tunnin alkua. Muistathan siis perua tunnin ajoissa, mikäli et pääse varaamallesi tunnille. Tunnin voi perua varausjärjestelmän kautta tai soittamalla asiakaspalveluun, puh. 09 2766720.

Kiitämme sujuvasta yhteistyöstä!

 

rajamaen uh zumbaajat

Kevään ryhmäliikuntatunnit ovat nyt varattavissa kotisivuiltamme!

Olemme kuunnelleet teidän, rakkaat asiakkaamme, toiveita ja pyrkineet niihin vastaamaan tuntitarjontaa suunnitellessa.

Tämä ryhmäliikuntakalenteri on voimassa 10.5-6.6.21 välisenä aikana. Kesäajaksi tulee uusi kesälukujärjestys uimakoulujen alkaessa. Ladattava kalenteri tulee sivuillemme viimeistään torstaina 6.5.21.

Poikkeuksia kevään lukujärjestykseen (10.5-6.6.21):

 • Helatorstaina 13.5.21 ei ole ryhmäliikuntatunteja, uimahalli avoinna klo 12-17 välisenä aikana
 • Diegon perjantain tunnit alkavat vasta 21.5.21 alkaen, ei pe 14.5
 • Diegon sunnuntain Zumbatunti klo 1630 pidetään aina ulkona

 

Tervetuloa liikkumaan kanssamme !

 

 32A0088

Aukioloajat 

 

Kesäaukioloajat 3.5. - 15.8.2021

ma, ti, ke ja pe 6-20

to                     12-20
la ja su            10-17

Uimahallin kaikki tilat on varattu riskiryhmiin kuuluville torstaisin klo 10-12

 

Allastilat sulkeutuvat 15 min ennen uimahallin sulkemisaikaa eli arkisin klo 19.45 ja viikonloppuisin klo 16.45

 

Poikkeusaukioloajat 

13.5.21 Helatorstai klo   12 - 17

             Riskiryhmät klo 10 - 12

 

25.-27.6.21 Juhannus   SULJETTU

 

 

Normaaliaukioloajat 16.8.21 - 30.4.2022 

ma, ti, ke ja pe 6-21

to 12-21
la ja su 10-19

Uimahallin kaikki tilat on varattu riskiryhmiin kuuluville torstaisin klo 10-12

 

Sivuoven aukioloajat

arkisin klo 21-23,
la ja su klo 6-10 sekä klo 19-23. 

Kuntosalilta tulee poistua klo 23 mennessä.

Kahvio on auki uimahallin aukioloaikojen puitteissa.

 

 

Poikkeusaukioloajat
Verkkokauppa

Verkkokauppa

Lataa uusi kuukausi tai
>osta 10 – kerran tuote

 

Lue lisää
bus

Näin pääset perille

Katso ajo-ohjeet ja julkisen liikenteen aikataulut

 

Aikatauluihin

Ajankohtaista

Rajamäen Uimahalli - Edelläkävijä